Motionera hunden på ett miljövänligt sätt

Hunden sägs vara människans bästa vän. Alla hundar har otroligt olika behov både då det gäller den fysisk och psykisk stimulering. Några hundar räcker det med lite längre promenader varje dag och andra har ett större behov av att få ut energi.

 

 

Hur gör man då för att på det miljövänligaste sättet rasta hunden? Dit kan man inte säga att alternativen lasta in hunden i bilen för att åka till skogen räknas, om det inte är en elbil så klart.

 

Motion längre sträckor väljer några att lösa med att springa tillsammans med hunden. Alla kan dock inte ge sig ut och springa en mil av flera anledningar. Då är det ett bra alternativ och börja fundera på att köpa en elcykel. Det ger de flesta möjlighet att ta sig längre sträckor utan att behöva använda sin kondition och muskler så mycket.

 

Vill man få extra motion går det alltid att slå av motorn och trampa själv, annars gör motorn jobbet. Bara för att cyklingen går lätt för dig betyder det inte att man kan cykla på hur snabbt som helst. Det ä4 viktigt att hela tiden vara lyhörd för hundens behov och anpassa tempot till hunden. Är det första gångerna som man cyklar går det att cykla en bit, sedan hoppa av och gå en bit, sedan cykla igen. Vänj hunden sakta vid att springa bredvid cykeln och ge den otroligt mycket beröm. På så sätt kommer den och tycka att det är så roligt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *