Det är coolt med elmoppe 2019

Elmopeder kommer ut på marknaden i en rasande takt just nu, och intresset har aldrig varit större. Elmopeder är inte särskilt dyrare än elcyklar, eller vanliga EU-mopeder, och det finns även möjlighet 2019 att få tillbaka 25 % i elfordonspremien. Att använda en elmoppe är modernt och ligger helt i tiden med att vara klimatsmart och varken bidra till utsläpp eller buller i vår närmiljö.

Snygg design och urban

En elmoped 2019 har ofta en cool design och är utformad för att användas av en ung målgrupp. Tre snabba argument för att skaffa elmoped. Det finns en lång lista med fördelar varför en elmoppe för vuxna är ett av det bästa fordonet att välja för framtiden. Den miljövänliga aspekten är väldigt stor när man kliver bort från de bensindrivna alternativen och väljer ett elfordon. En elmoped är mycket billig i drift och man betalar heller inga vägtullar.

Lätta och snabba

En elmoped är i regel väldigt lätt och är enkel att köra. Med en elmoped kommer man snabbt fram och kan ta sig fram genom trånga utrymmen vilket sparar en hel del tid. Batteriet i en elmoped laddas enkelt med laddaren som följer med, och batteriet kan vanligen även tas ur och laddas på annan plats. Räckvidden på en laddning har den senaste tiden blivit riktigt bra men beror på hur fort man kör (luftmotståndet ökar successivt och bränner mer kraft) samt hur stor vikten är. Körstil och vilka väderförhållanden som råder är andra faktorer som spelar in. Det är idag lätt att skaffa en elmoped och för att få köra en elmoped klass 1 måste man ha fyllt 15 år och ha AM-körkort. Det räcker också med ett vanligt A/B-körkort.

Framtidens fordon

Elmopeden har kommit för att stanna, och nu när räckvidden med batterierna är tillräckligt bra och prisnivåerna snart i klass med vad vanliga cyklar många gånger kostar, kommer allt fler få upp ögonen för fordonet.