Bra fordon för pendling

Vad är egentligen det bästa fordonet för och pendla till och från arbetet? Det finns inte ett svar på den frågan som är korrekt, utan svaret är oftast, det beror på. Är avståndet till arbetet väldigt kort kan benen vara det bästa färdmedlet, en kort promenad är dessutom en väldigt bra start på dagen. Men få människor har så pass kort avstånd till arbetet att de bara kan promenera dit på en ganska lagom tid. Ett alternativ kan då vara att cykla, men många drar sig för det eftersom man ogärna vill komma svettig till arbetet.

 

Då finns alternativet elmoped för pendling. Förutom att det är ett miljövänligt och billigt alternativ är det väldigt roligt! Att glida fram på en moped är bekvämt och passar de flesta människor riktigt bra. Har man inte körvana sedan tidigare finns det många körskolor som erbjuder lektioner. Det kan vara bra för och lära sig lite grundläggande om hur man bör tänka och agera i trafiken, både för sin egen skull och alla medtrafikanter.

 

Sommartid då solen skiner kan det vara helt underbart att glida fram på sin elmoped som dessutom går helt tyst. Det är lätt hänt att man kör en extra liten omväg enbart för att det är så roligt. Vintertid är det inte och rekommendera att köra mopeden om det är snö och is. Då får man istället använda sig av kollektivtrafiken för att ta sig fram. Det är ändå bättre än att alla ska åka i egen bil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *