Locka tonåringen till att välja mer miljömedvetna alternativ

När barnet fyller 15 år väntar de ofta på att få sin egen moped. Den klassiska mopeden drivs på bensin och tvåtaktsolja Inte alls speciellt miljövänligt, men det kanske inte en 15 årig pojke bryr sig allt för mycket om. Finns det möjlighet att locka in barnet i tanken att använda sig av en elmoped? Visa att det går att köpa mopeddelar lika bra som denna typ, så kanske de underlättar processen.

 

Om de inte är övertygade om att mopeden kommer gå lika bra eller snabbt har de väldigt fel. Det som kan fungera bäst då är att faktiskt låta de prova en själv. Då kan man bilda en uppfattning och bli positivt överraskad.

 

Än så länge finns det inte en jättestor andrahandsmarknad på elmopeder jämfört med de vanliga. Väljer man att köpa en helt ny elmoped går det att tänka lite längre fram. Kommer barnet att vilja använda sig av fordonet på längre sikt? Eller är det kanske någon annan i familjen som haft nytta av en elmoped?

 

I motsats till de barn som inte har ett miljötänk finns det dem som tänker oerhört mycket på miljön. Kanske de redan har bestämt sig för att moped inte är något för dem. Presentera då alternativet med en elmoped. Det kommer hjälpa dom att förflytta sig längre sträckor och skapar en frihet som många uppskattar. Att tänka på miljön innebär inte att man ska avstå från många saker, utan att det går att göra bra och medvetna val.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *