Locka tonåringar att välja miljömedvetna alternativ

När barnet fyller 15 år väntar de ofta på att få sin egen moped. Den klassiska mopeden drivs på bensin och tvåtaktsolja. Inte alls speciellt miljövänligt, men det kanske inte en 15 årig pojke bryr sig allt för mycket om. Finns det möjlighet att locka in barnet i tanken att använda sig av en elmoped? Visa att det går och köpa mopeddelar lika bra till denna typ, så att pimpa mopeden går lika bra.

 

Om de inte är övertygad om att mopeden kommer gå lika bra eller snabbt har de väldigt fel. Det som kan fungera bäst då är att faktiskt få prova en själv. Då kan man få en uppfattning och bli positivt överraskad.

 

Än så länge finns det inte en jättestor andrahandsmarknad på elmopeder jämförelsevis de vanliga. Väljer man att köpa en helt ny elmoped går det att tänka lite längre fram. Kommer barnet vilja använda fordonet längre fram, eller kanske någon annan i familjen kan använda det istället för och åka bil fram och tillbaka.

 

I motsats till den barn som inte alls har ett miljötänk finns det den som tänker oerhört mycket på miljön. Kanske de redan har bestämt att moped inte är för dom. Presentera då alternativet med en elmoped. Det kommer hjälpa dom och förflytta sig längre sträckor och skapar en frihet som många uppskattar. Att tänka på miljön innebär inte att man ska avstå från många saker, utan att det går och göra bra och medvetna val.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *