Skapa ett nytt cykellopp

Det finns mängder av olika cykellopp som man kan anmäla sig till i Sverige och som kan ge dig en liten extra morot till att motionera mer och utveckla din kondition och fysik. Många finner det nämligen enklare att hitta en bra rutin med träningen och man faktiskt har någonting att träna inför, men samtidigt är det inte alla som är sugna på att anmäla sig till större cykellopp som Cykelvasan eller Vätternrundan.

Ge motivation till andra cyklister

Så varför inte skapa ditt egna cykellopp? Med dina egna preferenser och cykelmål i åtanke, kan du skapa ett inspirerande lopp som inte bara kommer att ge motivation till din egna träning. Du kan även annonsera till cyklister i området och på detta sättet också göra cykelloppet till ett socialt event. Men vad ska man då tänka på och hur marknadsför man ett nytt cykellopp på bästa sätt?

Rita upp en bra cykelrunda

Om du bor i området som cykelloppet planeras att arrangeras i, kommer du säkerligen veta en passande runda som du kan markera ut. Du kan själv avgöra hur långt loppet ska vara och hur många stationer som du behöver utmed vägen. Sedan kan du börja fråga runt efter sponsorer och personer som kan tänka sig att arbeta under tävlingen.

Marknadsför på ett bra sätt

Vill du att tävlingen ska vara öppen för alla eller endast personer i din närhet? Detta är den första frågan du måste ställa dig själv. Annonsera i cykelgrupper online eller i den lokala tidningen. Efter anmälningarna är gjorda kan du börja trycka nummerlappar och använda lamineringsmaskiner för att göra dem väderbeständiga. Vem vet, kanske intresset kommer att vara stort så att du kan fortsätta arrangera tävlingen och få den att växa för varje år som går.