Hur du gör för att inte få din elcykel snodd

Tyvärr finns det personer som vill sno din elcykel i och med att den är värd ganska mycket pengar. Eller egentligen är det inte elcykeln som de vill åt, utan själva batteriet. För att förhindra detta finns det vissa saker du kan göra. Du ska egentligen inte behöva göra detta för att förhindra att din cykel blir snodd, men i och med att samhället ser ut som det gör just nu kan du ibland behöva ta till dessa åtgärder. Om du gör något av detta minimeras risken att ditt batteri blir stulet eller förstört. 

Ta med batteriet

Det bästa du kan göra är att ställa din elcykel i cykelstället, låsa den och sen ta med dig batteriet dit du ska. Om du ska till jobbet kan du ha med dig det in till kontoret och låsa in det någonstans som bara du har nyckel till. Om du inte kan låsa in det så är det bra att ha det i en väska eller liknande – trots att det kan vara ganska klumpigt att bära på så är det värt det. 

Lås batteriet

Något annat du kan göra är att låsa själva batteriet. Det finns nämligen enskilda lås till batterier för elcyklar. Det kan vara bra att ha om du inte har möjligt att ha med dig batteriet eller bara ska vara borta från din elcykel en liten stund. 

Vilket som passar bäst till din cykel kan du fråga säljaren av cykeln. De vet säkerligen om vilket lås som passar och funkar bäst för det batteri som är på din elcykel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *