Cykling för onda knän

Gör det ont i knäna när du går och springer? Det är inte ovanligt att man får ont i sina knän, de ska trots allt bära upp ens kropp och dess vikt hela dagen. Du kan vara speciellt utsatt om du har ett aktivt jobb där du går på många hård ytor och kanske inte har de bästa skorna på dig.

Om du känner att det börjar göra ont i knäna ska du undvika att belasta knäna. Så det är ingen bra idé att ta dig ut på en löptur – speciellt inte på hårt underlag såsom asfalt eller grus. Men om du ändå vill träna är det klart att du kan göra det! Då kan du istället ta fram cykeln och cykla en sväng. Då lägger du ingen belastning på knäna, vilket kan hjälpa dig att få bukt med smärtan.

Cykla även inomhus

Är det dåligt väder och du inte kan springa ute så kanske du brukar gå till gymmet och springa? Det kan du även göra med cykling då det finns spinningcyklar. Du kan antingen träna ett renartat spinningpass eller så kan du sätta dig på en spinningcykel som exempelvis uppvärmning på ett styrkepass – då utan hopp och explosiva övningar för knäna eftersom att du har ont i dem.

Har du riktigt ont är det kanske bäst att avstå från all träning ett tag. Men om du ändå känner dig pigg och att dina knän inte hindrar dig från något så är det bara att köra på med “knävänlig träning”.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *