Hur väljer man den bästa barncykeln?

Är det dags för ditt barn att lära sig cykla? Vi vet att det kan vara knepigt att göra en bra investering av barncykel, precis samma tankemöda krävs som när du ska köpa en ny spjälsäng eller köpa ett bollhav till barnkalaset. Men med rätt efterforskning och några punkter som du bör ta i åtanke, kommer valet av barncykel inte vara så svårt. Detta ska du tänka på!

Hur gammal är ditt barn?

Det finns anpassade barncyklar för barn i lite olika åldrar. Därför är första steget att fokusera på kategorin av barncyklar som passar just ditt barn. Åldern på ditt barn kommer därmed påverka hjulstorleken, höjden och hur många funktioner cykeln har. 

Cyklar som är anpassade för väldigt små barn kommer kanske också behöva vara utrustade med stödhjul, så att ditt barn kan lära sig balansera på cykeln utan risk för att ramla i backen. Så fundera på vilka funktioner som modellen bör ha och även hur stor den ska vara. Detta gör att ditt barn kommer lära sig cykla lättare. Det är inte särskilt säkert att cykla på en cykel som inte är särskilt anpassad!

Välj en design som passar

Även barn uppskattar en design som faller dem i smaken. Så är det kanske någon särskild färg, form eller karaktär som ditt barn tycker lite extra om. På marknaden finns det idag cyklar som är färgglada eller diskreta, så att du kan göra ett skräddarsytt val. Fundera också på hur mycket du är beredd att lägga på cykeln!