Så inreder ni klubblokalen smart och till liten budget

Att ha en egen lokal för cykelklubben är väl värt pengarna om ni är många och behöver träffas ibland, för gemensamma träningspass, möten och andra aktiviteter.

Klubblokaler tenderar tyvärr ofta att användas som förråd mer än som lokaler för gemensamma aktiviteter och med tiden fylls de med allsköns saker, både sånt som hör dit och sådant som hör hemma hemma hos medlemmarna.

Därför är det en bra idé att redan från början försöka inreda klubblokalen på ett genomtänkt sätt. Dels blir den trevligare att vistas i och lättare att använda som det är tänkt, dels minskar risken att någon frestas att använda den som förvaringsutrymme för diverse saker.

En klubblokal som upplevs som inbjudande tenderar också att locka medlemmarna att vistas där, vilket ytterligare motverkar förfallet.

Skaffa rätt möbler

För att ni ska kunna träffas och umgås i klubblokaler behöver ni rätt möbler. Det innebär att ni behöver plats att hänga av er ytterkläder och ta av eventuella cykelskor. En rejäl entré med genomtänkt förvaring är därför att rekommendera.

Beroende på hur många ni är kan ni tidvis behöva många sittplatser. Då är enkla och billiga klappstolar ett bra val. De fungerar för sitt syfte, men kan ställas undan när de inte används.

För vardagliga mindre träffar i klubblokalen är en soffa eller sittgrupp ett måste. Det behöver inte röra sig om några enorma investeringar, men köp gärna en rymlig hörnsoffa, med plats för många och komplettera med ett eller två snygga soffbord, med plats för tidningar, kaffekoppar och annat.

Är klubblokalen liten kanske ni inte har plats för en soffa. Då kan bänkar, kombinerat med ett passande bord vara en bra lösning. Bänkar är förstås inte lika bekväma som en soffa, men har fördelen att de rymmer många och att de dessutom fungerar som komplement till klappstolarna, under större möten.

Pentry

Oavsett om ni har tillgång till rinnande vatten eller inte är ett litet pentry ett måste i varje klubblokal. Att kunna värma kaffevatten och kanske även förvara mindre mängder kylvaror gör under för era träffar i lokalen och har ni inte tillgång till el finns bra gasdrivna versioner både av campingspisar och kylskåp som fungerar utmärkt att använda kortare eller längre perioder.