Här kan du se norrsken i Sverige

Som naturmänniskor uppskattar vi allt det vackra som moder jord har att erbjuda. Det är väl det som gör det så speciellt med cykeln, att man kan färdas långa sträckor utomhus, genom städer och landsbygd, med skiftande landskap och underbara vyer. I vinter har vi som mål att se norrsken i Sverige och i detta syfte ska vi bege oss hela vägen till Jukkasjärvi, som ligger 20 mil norr om Polcirkeln och 17 kilometer öster om Kiruna.

Men en befolkning på 663 personer kan man verkligen säga att det är en liten by i Lappland i Norrbottens län, men trots att Jukkasjärvi är så litet är det känt världen runt för ishotellet Icehotel och de otroliga norrskenen.

Vi firar alltså nyår på ishotellet och förväntar oss att se en massa häftiga färger flyga över vinterhimlen! Det blir nog inte så mycket cykling utan vi kommer snarare att ge oss ut på magiska vandringar i snön med snöskor under den stjärnklara himlen. Det är så tyst och fridfullt långt upp i norr och där kan man se en himmel med lika många stjärnor som det finns sockerkorn i sockerpåsen…

Planen är att återkomma utvilade till max och redo att ta oss an alla nya äventyr som väntar 2021. Det blir många cykellopp nästa år, med Vätternrundan på 315 kilometer 18:e juni som den absoluta höjdpunkten. 315 kilometer är en ganska lång väg att färdas, så vi måste vara i riktigt, riktigt god form. Det ska bli så kul.