Då ska du lämna bilen hemma

En elcykel och elmoped är bra till väldigt mycket. Om du har svårt att förstå detta, eller om du inte har helt lätt att bli övertygad om att en elcykel eller en elmoped är så pass bra som alla säger att de är, kan vi kanske få dig att ändra tankesätt? Läs vidare här nedan och se om du kan komma steget närmre till att lämna bilen hemma. 

Vid körningar på korta sträckor

Om du ska åka korta sträckor och inte behöver ha med dig så mycket packning kan de till och med gå snabbare att sätta sig på elcykeln än i bilen. Bilvägarna är oftast inte de kortaste, och ibland kan det till och med vara så att du behöver ta olika omvägar för att komma till något som bara tar tio minuter att cykla till. 

Med detta sagt kan du alltså effektivisera din vardag och till exempel sova de där extra tio minutrarna på morgonen om du väljer elcykeln. Dessutom slipper du trafiken och köerna!

Välj dina tillfällen

En bil kan – som du säkert förstår – inte bytas ut mot en elcykel eller elmoped. Eller det går ju, men livet blir inte riktigt lika enkelt utan bil. Om du till exempel ska åka och köpa nya badrumsmöbler är det nog smartare att ta bilen eftersom det är lättare att packa in i den. Med en elcykel skulle du ha behöva åka många rundor fram och tillbaka till affären för att få hem alla delar. 

Ska du däremot bara åka och kompletteringshandla, eller kanske åka till frisören, är det ypperliga tillfällen att använda elmoppen. Dessa tillfällen kan faktiskt vara fler än man tror eller tänker på – att införskaffa en elmoped eller elcykel kan alltså vara bra. Har du möjlighet är det bara bra att lämna bilen hemma då det kan slita både på din hälsa, din ekonomi och miljön.