Bästa förvaring av ditt färdmedel

Det är ingen snack om saken! Oavsett om du har en elmoped, cykel eller motorcykel så kommer den att hålla längre om den bara förvaras rätt. Har du en mindre trädgård så kan du till exempel köpa ett skydd att trä över när den inte används. 

Men ingenting kommer att skydda mer än att förvara dem i ett garage eller cykelskjul. Det är bara att fälla ihop konferensbord som står i vägen och har du inte redan ett skjul på tomten så går detta faktiskt att bygga ihop med några brädor, hammare, spik och händiga fingrar. I annat fall kan du anlita en hantverkare som kan göra jobbet åt dig om du har tummen mitt i handen eller helt enkelt inte har den tid som krävs för att snickra ihop cykelskjulet själv.

Skyddar mot väderpåverkan

Den största fördelen med att förvara ditt färdmedel undan regn och vind är att väderpåverkan blir betydligt mindre. Detta kommer att resultera i en gladare cykel och cykelkomponenter som presterar på topp längre. Rost- och vattenskador kommer att minska och en stor fördel är såklart också att du aldrig behöver cykla iväg till jobbet på morgonen med en blöt sadel.

Håller tjuvarna borta

Men en stor fördel är också att tjuvarna inte kommer ge sig på att ta din cykel eller moped om den förvaras rätt och inne i säkert förvar. Så inte bara kommer ditt färdmedel hålla längre, du kan också minska risken för att den blir snodd och du då måste köpa en ny.