Gör din arbetsdag flexiblare genom att börja cykla

Ibland känns livet som ett ekorrhjul och speciellt arbetsdagarna kan lätt bli enahanda, med bökiga resor i kollektivtrafiken eller ändlösa bilköer som tar tid från allt annat.

Om du är trött på det och vill göra dina arbetsdagar lite lättare och smidigare är det en bra idé att börja cykla. Det kanske verkar jobbigt och tidskrävande, men i verkligheten behöver det inte alls vara så. Dessutom måste du inte ens trampa själv.

Kolla din restid

Använd en bra karttjänst och ta reda på hur långt du egentligen har till jobbet. Kolla sedan hur lång tid du behöver för att ta dig från dörr till dörr, så kanske du upptäcker att den där snabba och effektiva resan till jobbet inte går så snabbt egentligen, om du räknar in all väntetid och tiden det tar att gå sista biten

Att cykla kan i många fall bli en ren tidsbesparing. Om du dessutom tänker ett steg längre inser du säkert att du inte ens behöver trampa själv längre. Det finns gott om smarta och smidiga elfordon som kan passa dig.

Uppgradera med el

Att cykla kan vara ett hälsosamt och trivsamt sätt att ta sig till jobbet, men det kan också bli en plåga om vägen är lång och orken eller lusten tryter. Lyckligtvis behöver du inte bry dig om det där längre, eftersom det finns alldeles utmärkta elcyklar och andra elfordon som är både snabba och smidiga.

Elcykeln är det perfekta valet för dig som har lagom långt, men som kan behöva lite hjälp i uppförsbackarna, eller för dig som vill komma fortare fram utan att bli svettig. Det laddbara batteripaketet ger dig hjälp på vägen, men du måste fortfarande trampa.

Är du inte intresserad av motionsbiten alls finns massor av trevliga alternativ till elcykeln. Moderna elmopeder är till exempel både snabba, smidiga och billiga i inköp. Dessutom går de långt på en laddning.

Har du kortare resa till jobbet, men ändå vill färdas utan ansträngning finns också elsparkcykeln som ett bra alternativ. Den är smidigare än elmopeden och du kan lätt bära den med dig.

Byt till ett flexiblare kontor

Sist men inte minst kan det vara värt att fundera över hur din arbetsdag ser ut och om du egentligen måste åka till samma kontor varje dag. Genom att teckna medlemskap hos ett coworking kontor i Stockholm får du möjlighet till större flexibilitet när det gäller valet av arbetsplats för dagen, eftersom du oftast kan välja fritt mellan flera olika lokaler.

Dessutom är det ett bra sätt att träffa nya människor och knyta kontakter som kan leda till nya, spännande affärer för företaget.

Ditt ordinarie kontor kan du fortfarande besöka när du behöver träffa kollegorna, men med ett flexibelt kontor som komplement slipper du fastna i gamla gängor.