Öka bekvämligheten med cykelservice på jobbet

Allt fler cyklar till jobbet och inte bara under varma och torra dagar. En växande skara trotsar väder och vind året runt och tar cykeln varje dag, oavsett årstid.

Att cykla även under blöta och kanske snöiga dagar ökar dock slitaget på cykeln och det krävs mer service än normalt. Då kan det vara bra att bjuda personalen på gratis cykelservice, medan de arbetar.

Växande bransch för cykelservice på jobbet

I takt med att intresset ökar har allt fler företag börjat erbjuda cykelservice på jobbet som en standardtjänst för arbetsgivare som vill göra livet lättare för sina anställda. I de flesta större svenska städer finns nu ett eller flera företag som kan hjälpa dig och företaget med detta.

Många av de som erbjuder cykelservice under arbetstid är etablerade cykelverkstäder som hittat ett sätt att skaffa fler kunder, men det finns också helt ambulerande cykelverkstäder som har mobil service som sin enda verksamhet.

Avdragsgillt och skattefritt

En stor fördel för dig som arbetsgivare är att cykelservice på jobbet är en avdragsgill tjänst och att dina anställda slipper förmånsbeskattning. Det är ett mycket kostnadseffektivt och billigt sätt att öka trivseln bland dina anställda, samtidigt som det blir ett sätt för fler att upptäcka hur enkelt och smidigt det är att cykla till jobbet, även under vinterhalvåret.

Att få fler att cykla till jobbet har fördelar i form av minskat bilåkande och mindre parkeringsproblem, men du får också många direkta fördelar genom att personalen får mer vardagsmotion genom cyklingen och därigenom blir piggare, gladare och orkar med arbetet bättre.

Även för frilansare

Cykelservice på jobbet är inte bara förbehållet arbetsgivare med många anställda. Faktiskt kan även du som är frilansare och jobbar ensam, eller har bara några få anställda dra nytta av dessa tjänster.

Sitter du på ett kontorshotell eller coworking space är det en smal sak att dra ihop ett tillräckligt antal intresserade. Fråga bara runt bland de du delar kontor och lokaler med. Du kommer att bli överraskad över hur många året runt-cyklister som gömmer sig bland skrivborden.