Tre bra cykelfilmer att se i höst

Att cykla är nödvändigt, heter det ju, men när hösten kommer krypande med regn, vind och allt kortare dagar känns det kanske ibland mer som ett nödvändigt ont, snarare än någonting nödvändigt som du gör frivilligt.

Då kan det vara skönt att slappna av i soffan en stund, med någon härlig film och vad passar väl bättre än att titta på någon av alla de cykelfilmer som gjorts genom historien, men som de flesta kanske inte ens hört talas om?

Om du inte har gjort det redan är det hög tid nu att få ordning på din hemmabio eller ditt tv-rum. Se till att all teknik fungerar ordentligt och glöm inte bort inredningen. För dig som verkligen gillar film finns massor av filmaffischer online, som du kan pryda ditt tv-rum eller din hemmabio med.

Här ger vi dig några tips inför hösten i tv-soffan och ger dig den perfekta ursäkten för att sitta hemma och inte vara ute och nöta i sadeln.

The Flying Scotsman

Skotska amatörcyklisten Graeme Obree blev känd för att han slog världsrekordet i att cykla långt på en timme, inte bara en utan två gånger.

Filmen är ett drama och handlar mer om Graeme Obrees kamp med sin bipolära sjukdom än om cykling i sig, men har ändå cyklingen och hans rekordförsök som en röd tråd.

Ett perfekt val av film för dig som gillar drama och förstås cykling.

Hell on Wheels (Höllentour)

I tyska filmen Hell on Wheels, med originaltiteln Höllentour skildras 100:e upplagan av Tour de France ur tyska Team Telekoms perspektiv.

Här får du lära dig massor om Tour de France, loppets historia och utveckling genom åren och naturligtvis får du se massor av cykling.

Blod svett och tårar utlovas, men du slipper anstränga dig själv den här gången.

Pantani: The Accidental Death of a Cyclist

Landsvägscyklisten Marco Pantani skildras här i en film som präglas av fantastiska och dramatiska cykelscener.

Filmen har kritiserats för att ta alltför lätt på, eller till och med romantisera dopinganklagelserna som riktats mot Pantani, men om du klarar att bortse från det är detta en oerhört snygg cykelfilm, väl värd att titta på.