Spännande cykellopp för 2021

Man ska alltid ha någonting att se fram emot! Det gör livet mer spännande och njutbart. Därför har vi planerat in några spännande cykellopp som vi ska delta i nästa år. Det ger oss motivation, glädje och energi. Först börjar vi med Halvvättern, sedan kör vi Vätternrundan på 100 kilometer och slutligen Vätternrundan på 315 kilometer. Det låter väl som ett bra upplägg?

Halvvättern på 150 kilometer äger rum 13:e juni 2021. Fem dagar senare tar vi oss an Vätternrundan, som börjar 18:e juni 2021 och pågår fram till 19:e juni 23.30. Så man har i alla fall lite tid på sig och det kommer vi att behöva, för det är inte mindre än 315 kilometer som ska cyklas. Eftersom vi gillar elcyklar och elmopeder cyklade vi Vätternrundan på 100 kilometer i år med elcykeln. Vi föredrar fortfarande att använda vanlig cykel i tävlingssammanhang, men vi ville testa hur det kändes och det var ändå en intressant upplevelse!

Cykelveckan 2021 kör igång 11:e juni med MTB-Vättern och nästa dag är det Tjejvättern och sedan Halvvättern. Om man vill cykla med sin mountainbike är det MTB-Vättern som beskrivs som “ett mångsidigt mountainbikelopp med fantastiska vyer längs Göta Kanal och Vätterns strand” på deras hemsida. Det låter som ett väldigt intressant lopp! Man kan välja mellan två olika distanser: 50 km eller 25 km, samt fyra olika fartgrupper: avancerad, tuff, medel eller måttlig. Tekniskt skickliga mtb-cyklister väljer så klart den avancerade fartgruppen där det tar mellan 1 h 45 min och 2 h och 10 min att komma i mål.