Cyklister kan också lida av allergier

Även fast du håller dig aktiv och lever ett väldigt sunt liv, kan du fortfarande lida av någon form av allergi. Särskilt besvärligt kommer det vara för dig som lider av pollen- eller gräsallergi, då du kommer att vistas mycket utomhus och andas in luft som är fylld med denna allergen under vissa månader på året. Men det finns några saker som du kan tänka på för att lindra besvären, så att ingenting längre står i vägen mellan dig och din cykelträning. 

Vilken form av allergi lider du av?

Kanske har du märkt av vissa symptom när du befinner dig utomhus under sommarmånaderna, men kanske är du inte helt hundra på om du har pollenallergi symptom eller lider av gräsallergi. Det finns många bra källor som du kan använda dig av online, men innan du testar på någon form av behandling bör du kontakta en läkare. Antihistamintabletter kommer till exempel att lindra eller helt avlägsna besvären, vilket gör att du kan cykla hur ofta och när du vill. 

Vad ska man tänka på?

Men om du lider av din allergi och gärna inte vill äta medicin för det, finns det några andra saker som du kan testa. Under pollensäsongen kan mängden pollen variera kraftigt beroende på väder, vind, regn eller vilken tid på dygnet det är. Det är viktigt att du lyssnar på din kropp och uppmärksammar, vilken tid på dygnet och under vilka väderförhållanden som du lider mindre av din pollen- eller gräsallergi. Testa dig fram och du kan sedan träna utan begränsningar, för att kunna nå dina träningsmål snabbare.