Cykelstråk i vår vackra huvudstad

Nu när solen skiner och himlen är blå då vill man väl inget hellre än att hoppa upp på cykeln och flyta fram genom den sköna sommarluften. Höga hastigheter och utmaningar i all ära, men ibland kan det vara skönt med en mindre intensiv cykeltur där man njuter av den vackra omgivningen och tar in allt utan någon stress eller press. Du behöver inte ta in på spa för att koppla av.

Om man befinner sig i Stockholm så finns det en massa härliga områden som perfekt passar för en cykeltur. Vi gillar framför allt att cykla från Nyckelviken till Södermalm, runt hela Riddarfjärden, från Vinterviken till Årsta och från Gärdet till Djurgårdsbrunn. Sedan har vi Kungsholmen med den vackra utsikten över Riddarholmen och klipporna längs Kristineberg. Det är också riktigt bra turer för de som älskar att springa.

Riddarfjärden runt är en populär runda som är ungefär sju kilometer lång. Cykla inte för snabbt om du vill ta in de vackra vyerna! Hela vinterhalvåret är kyligt och då kan man gärna trampa på lite snabbare. Men när solen skiner då är man skyldig sig själv att varva ner ett slag och göra det bästa av den tid man har innan hösten kommer igen.

Variera dina cykelturer så kommer du garanterat aldrig att bli trött på din trogna vän (din cykel så klart). Totalt är Stockholms cykelnät ungefär 114 mil långt med ett fascinerande upplägg som väldigt få storstäder kan matcha, så det går alltid att upptäcka något nytt och spännande när man är ute och far.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *