Finns det elcyklar för alla åldrar?

Det pratas mycket om elcyklar numer och för oss är det en självklarhet. Det är ett smidigt sätt att ta sig mellan olika platser och dessutom ett väldigt miljösmart alternativ.

Oftast riktar sig marknadsföringen mot vuxna, som behöver ta sig till jobbet, men hur ser marknaden ut när det gäller elcykel för barn?

Just nu finns inte elcyklar för små barn. De minsta elcyklarna på den svenska marknaden är på 24 tum. Det ger dig en möjlighet att göra cyklingen lite mer lustfylld för de äldre barnen, som är gamla nog att kunna ta sig på egen hand till kompisen som bor lite längre bort, eller till fotbollsträningen. Plötsligt behöver du som förälder kanske inte skjutsa barnet lika ofta.

Förutom att en elcykel gör det enklare för barnet att ta sig längre sträckor underlättar det för hela familjen att ge sig ut på längre cykelturer. Packa en picknickkorg och ge er ut på en heldagsutflykt i naturen. Ta med en engångsgrill och grilla korv, ät en sallad eller njut av en enkel kopp varm choklad tillsammans. Elcykeln är en bra möjlighet att ta sig runt i naturen och uppleva ljud och dofter som du annars missar. Har du yngre barn finns möjlighet att ha dem i en barnsits bak eller i cykelkärra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *